Poradna Zelmer 43Z011
Autor:
|
Vloženo: 30.01.2015 000 12:24
|
Témata: Poradna Zelmer 43Z011
Peču chleba z kupované směsi programem BASIC,ale horní kůrka bývá propadlá, jak docílit pěkně vykynutého chleba??
-
30. ledna 2015 -
Oficiální zástupce obchodu MojePekárna.cz
Dobrý den, takto na dálku to těžko posoudíme, ale zkuste trochu ubrat vody.
- Byla pro vás tato odpověď užitečná?
- Ano
- Ne
-
19. března 2015
Dobrý den, mám pekárnu od listopadu a s propadnutím horní části chleba mám problém neustále, že uvažuji o koupi jiné pekárny. Snažila jsem se vodu ubrat, případně ji mít i chladnější, protože chleba byl vždy krásný do doby 15 minut pečení.Potom spadl.
- Byla pro vás tato odpověď užitečná?
- Ano
- Ne
-
19. března 2015 -
Oficiální zástupce obchodu MojePekárna.cz
Dobrý den, já bych spíše než v pekárně hledal problém v poměru surovin nebo v surovinách samotných. Pečete-li z hotových kupovaných směsí, můžete vyzkoušet i nějaký rychlejší a kratší program než základní, třeba by i to mohlo pomoci...
-
20. března 2015 -
Blanka
Dobrý den,
v poslední době peču pouze z kupovaných směsí, abych se vyvarovala správnému poměru. Hlavně celozrnné, vícezrnné, selský a slunečnicový. Vím, že s celozrnnými se toto stát může, ale nemělo by to být pravidlem. Ale že se mi to stane i u slunečnicového a selského, to mě překvapilo. Peču dle doporučení na základní program. Zkoušela jsem i na rychlý program, i na celozrnný a chleba vždy spadnul. Kolegyně má pekárnu ECG a tento problém nezná, té to nespadlo ani jednou. Nevím, zda je to jiným příkonem pekárny či větší nádobou. Já peču ze směsi 0,5 kg a po vykynutí mám nádobu krásně plnou a do 15 minut po pečení se propadne. Nedovedu si představit, kdybych pekla chleba na poměr 1 kg, tak by mi přetekl.
Přiznám se, že jsem z toho nešťastná, ale nevím, co s tím. A to už jsem jich od listopadu několik napekla, nejsem typ, že bych to po jednom nezdaru vzdala.
Děkuji a přeji hezký zbytek dne.
-
25. března 2015 -
Oficiální zástupce obchodu MojePekárna.cz
Dobrý den, bohužel Vám na dálku neumím poradit. Napadlo mě ještě, že pekárna by možná mohla mít moc velký průzor, kterým uniká mnoho tepla a proto chléb spadne, mívaly s tím problém pekárny Moulinex, tam se to projevovalo špatným propečením vrchní části chleba...
-
30. května 2015
Při pečení v pekárně Zelmer se mi též propadala horní kůrka. Zkusil jsem přelepit horní větrací mřížku izolepou a výsledek byl katastrofální propad kůrky. Další experiment šel opačným směrem. Odstranil jsem izolepu a podložil víko pekárny kouskem tyčky o průměru asi 2,5mm. S touto "úpravou" jsme pekli zatím 3x a kpropadu kůrky nedošlo. Jesliže se to osvědčí, časem nahradím tyčku pevným dorazem tak, aby víko úplně netěsnilo. A je to!
- Byla pro vás tato odpověď užitečná?
- Ano
- Ne
Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.
Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.