Poradna Zelmer 43Z011

Autor: | Vloženo: 30.01.2015 000 12:24 | Témata: Poradna Zelmer 43Z011

Peču chleba z kupované směsi programem BASIC,ale horní kůrka bývá propadlá, jak docílit pěkně vykynutého chleba??

  • 30. ledna 2015 - Oficiální zástupce obchodu MojePekárna.cz

    Dobrý den, takto na dálku to těžko posoudíme, ale zkuste trochu ubrat vody.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
  • Blanka

    Blanka

    19. března 2015

    Dobrý den, mám pekárnu od listopadu a s propadnutím horní části chleba mám problém neustále, že uvažuji o koupi jiné pekárny. Snažila jsem se vodu ubrat, případně ji mít i chladnější, protože chleba byl vždy krásný do doby 15 minut pečení.Potom spadl.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • MojePekárna.cz

      19. března 2015 - Oficiální zástupce obchodu MojePekárna.cz

      Dobrý den, já bych spíše než v pekárně hledal problém v poměru surovin nebo v surovinách samotných. Pečete-li z hotových kupovaných směsí, můžete vyzkoušet i nějaký rychlejší a kratší program než základní, třeba by i to mohlo pomoci...


    • Blanka

      20. března 2015 - Blanka

      Dobrý den,
      v poslední době peču pouze z kupovaných směsí, abych se vyvarovala správnému poměru. Hlavně celozrnné, vícezrnné, selský a slunečnicový. Vím, že s celozrnnými se toto stát může, ale nemělo by to být pravidlem. Ale že se mi to stane i u slunečnicového a selského, to mě překvapilo. Peču dle doporučení na základní program. Zkoušela jsem i na rychlý program, i na celozrnný a chleba vždy spadnul. Kolegyně má pekárnu ECG a tento problém nezná, té to nespadlo ani jednou. Nevím, zda je to jiným příkonem pekárny či větší nádobou. Já peču ze směsi 0,5 kg a po vykynutí mám nádobu krásně plnou a do 15 minut po pečení se propadne. Nedovedu si představit, kdybych pekla chleba na poměr 1 kg, tak by mi přetekl.
      Přiznám se, že jsem z toho nešťastná, ale nevím, co s tím. A to už jsem jich od listopadu několik napekla, nejsem typ, že bych to po jednom nezdaru vzdala.
      Děkuji a přeji hezký zbytek dne.


    • MojePekárna.cz

      25. března 2015 - Oficiální zástupce obchodu MojePekárna.cz

      Dobrý den, bohužel Vám na dálku neumím poradit. Napadlo mě ještě, že pekárna by možná mohla mít moc velký průzor, kterým uniká mnoho tepla a proto chléb spadne, mívaly s tím problém pekárny Moulinex, tam se to projevovalo špatným propečením vrchní části chleba...


  • Jan Hladík

    Jan Hladík

    30. května 2015

    Při pečení v pekárně Zelmer se mi též propadala horní kůrka. Zkusil jsem přelepit horní větrací mřížku izolepou a výsledek byl katastrofální propad kůrky. Další experiment šel opačným směrem. Odstranil jsem izolepu a podložil víko pekárny kouskem tyčky o průměru asi 2,5mm. S touto "úpravou" jsme pekli zatím 3x a kpropadu kůrky nedošlo. Jesliže se to osvědčí, časem nahradím tyčku pevným dorazem tak, aby víko úplně netěsnilo. A je to!

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.