Poradna Zelmer 43Z011

Autor: | Vloženo: 11.09.2014 000 21:14 | Témata: Poradna Zelmer 43Z011

Jde hnětací hák z chleba dobře vyjmout?

Uvažuji o koupi. Vzhledem k malému počtu recenzí se nikdo nezmiňuje o tom, jak jdou po upečení chleba háky vytáhnout. (U některých pekáren jsou s tím dost potíže)
Děkuji za odpověď.

  • 11. září 2014 - Oficiální zástupce obchodu MojePekárna.cz

    Dobrý den, s vytaháváním háků je to u všech pekáren stejné, všechny totiž mají háky stejným způsobem nasazeny na hřídely, není tedy velký důvod k tomu, aby to u některé pekárny bylo snazší a u jiné obtížnější...

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Ludmila

      11. září 2014 - Ludmila

      Mě nejde o vytažení háku z hřídele, ale z chleba. Někde uvádějí, že udělá do chleba velkou díru. Jinak za odpověď děkuji.


    • MojePekárna.cz

      11. září 2014 - Oficiální zástupce obchodu MojePekárna.cz

      Dobrý den, ano, rozumím, i to však vyplývá ze způsobu usazení háku na hřídel - vše, co "kouká" ze dna formy, tedy hák na hřídely, se otiskne i v samotném chlebu, protože hák ani hřídel nikam z formy po hnětení nemizí. Trochu záleží na velikosti a tvaru hnětače/ů, ale nejsou mezi nimi zase takové rozdíly. Nejmenší díru (tedy lze nejsníze vyjmout) udělá sklopný hák.


    • Ludmila

      11. září 2014 - Ludmila

      Já jsem asi položila špatně otázku - měla jsem se zeptat, jestli po upečení jde chleba z formy dobře vyklopit a odpověď bych uvítala od uživatele pekárny, všeobecná odpověď mi moc nepomůže. Děkuji předem.


    • MojePekárna.cz

      12. září 2014 - Oficiální zástupce obchodu MojePekárna.cz

      Dobrý den, nejsem sice uživatelem této pekárny, ale prošlo mi jich pod rukama dost. Snažím se jen naznačit, že to, jak dobře půjde chleba ven z formy není záležitost různá pro každou pekárnu, ale že to bude u všech pekáren rovnocenné, není žádný důvod, aby u některé pekárny šel chléb snáze vyklopit a u jiné hůře, když mají všechny pekárny stejně tvarovanou formu ze stejného materiálu a ve formě stejným způsobem provedenou hřídel, na kterou se nazazují hnětače. Pokud Vám přijde, že u některých recenzí se někomu zdá, že chléb jde vyklápět snadněji a v jiné recenzi zase naopak, bude to spíše tím, jaký kdo peče chléb - hutnější chléb, např. žitný, půjde hře vyklopit a např. bílý kyprý chléb půjde vyklopit snadněji. Také bude záležet na tom, zda dotyčný vyklápí chléb ihned po upečení (což je obtížné) a nebo počká, až zchladne a zvlhne, pak to jde samo. Snad jsem to vysvětlil srozumitelně...


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.