Poradna Kenwood BM 250

Autor: | Vloženo: 13.01.2012 000 15:05 | Témata: Poradna Kenwood BM 250

Nedopečený chleba

Dobrý den, dnes jsem pekla chleba z vlastních surovin poprvé, celkem peču chleba po třetí. No a po ukončení programu byl chleba nedopečený, tak jsem zapla ještě program "pečení" prvně se nechtěl zapnout, ale pak to šlo. Takže hodinu běželo pečení. Po hodině se mě ten chleba zdál pořád málo upečený. Tak jsem chtěla zapnout znovu pečení, ale to mě hlásilo něco jako E0I. Tak jsem si řekla, že ho vytáhnu, chvíli počkám, až se tam srovná teplota. Tak za 20 min, jsem ho tam dala znovu. Ano, program "pečení" se zapnul, ale nevím proč se mě začal točit hák!?? Takže v chlebu je díra jak vrata:( Nechápu...Pekárnu mám Kenwood BM 250 a recept http://domacipekarny.dama.cz...
Tak by mě zajímalo, kde jsem udělala chybu. Neměla bych příště dát méně vody? Děkuji za odpovědi:)

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    15. ledna 2012

    zdravím, tuhle pekárnu mám a nemohu si ji vynachválit. nikdy se mi nestalo, že by bylo nedopečeno. recepty jsou často hodně špatně napsané co se týče poměru tekutin a mouky. vždy hlídám, jak se mi to míchá, musí z toho být pěkné těsto, které se doslova otlouká o boky pekárny. žádná řídká kaše. když je moc tekuté, přisypu mouku, pokud moc husté, snažím se zředit, to jde mimochodem mnohem hůř.
    pokud se vám to nedopeklo už potřetí, může být opravdu porucha pekárny, anebo jste nevybrala správný program. já jednoduše peču víceméně stále jen základní program. když dáte základní program, po upečení zapípá a ještě hodinu udržuje teplotu, takže je možno to hodinu nechat v pekárně a v podstatě dopékat. nikdy jsem takto chleba nepřipálil.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • PANENKA2

      17. ledna 2012 - PANENKA2

      Dobrý den, děkuji za odpověď:) Naštěstí jsem přišla na několik chyb v pečení, a hlavní důvod byl teda ve špatném pochopení receptu. Dala jsem tam 350 ml vody plus 200ml mléka a 150 ml vody! Jelikož jsem úplná začátečnice, nepochopila jsem z receptu, že 350ml vody tam nemám dávat, ale pokud nemám sušené mléko, tak JEN 200mléka a 150vody, a to byl kámen úrazu :-D Další chleba už se zadařil:)


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.