Poradna ETA Delicca 7149
Chleba nevykyne a není dostatečně propečen
Koupila jsem si pekárnu ETA Delicca 7149. Mám pekárnu zatím jen pár dní, avšak ani na druhý pokus se mi nepodařil chutný chléb. Pekla jsem na program 11-bezlepkový (dcera je celiatik). Poprvé jsem pekla ze směsi tmavý bezlepkový chléb (vše dle návodu), avšak těsto se dle mého názoru nedostatečně prohnětlo (před kynutím bylo těsto na povrchu hrbolaté). Poté mělo kynout, avšak jeho povrch zůstal nezměněn a hrbolatý po celou dobu kynutí i pečení. Domnívala jsem se,že těsto obsahuje málo droždí. Druhý chléb jsem zkusila opět ze směsi, avšak tentokrát slunečnicový bezlepkový chléb. Po předchozí zkušenosti jsem proto přidala dvojnásobné množství droždí, avšak vše se opakovalo. Chleba opět vůbec nevykynul a ve finále je nízký, tužší a uvnitř jakoby vlhký. Pekárnu jsem během provozu neotevírala, takže zde chyba není. Dělám něco špatně a nebo je chyba v pekárně? Jak na ni mohu poznat, že např. málo ohřívá při kynutí a nebo málo peče?
Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.
Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.