Poradna ETA Delicca 7149

Autor: | Vloženo: 16.05.2016 000 18:53 | Témata: Poradna ETA Delicca 7149

Chleba nevykyne a není dostatečně propečen

Koupila jsem si pekárnu ETA Delicca 7149. Mám pekárnu zatím jen pár dní, avšak ani na druhý pokus se mi nepodařil chutný chléb. Pekla jsem na program 11-bezlepkový (dcera je celiatik). Poprvé jsem pekla ze směsi tmavý bezlepkový chléb (vše dle návodu), avšak těsto se dle mého názoru nedostatečně prohnětlo (před kynutím bylo těsto na povrchu hrbolaté). Poté mělo kynout, avšak jeho povrch zůstal nezměněn a hrbolatý po celou dobu kynutí i pečení. Domnívala jsem se,že těsto obsahuje málo droždí. Druhý chléb jsem zkusila opět ze směsi, avšak tentokrát slunečnicový bezlepkový chléb. Po předchozí zkušenosti jsem proto přidala dvojnásobné množství droždí, avšak vše se opakovalo. Chleba opět vůbec nevykynul a ve finále je nízký, tužší a uvnitř jakoby vlhký. Pekárnu jsem během provozu neotevírala, takže zde chyba není. Dělám něco špatně a nebo je chyba v pekárně? Jak na ni mohu poznat, že např. málo ohřívá při kynutí a nebo málo peče?

  • 16. května 2016 - Oficiální zástupce obchodu MojePekárna.cz

    Dobrý den, takto na dálku se těžko radí, kde by mohl být problém. Že pekárna dobře kyně poznáte tak, že při kynutí by mělo být vevnitř pekárny teplo, při pečení je pak pekárna teplá/horká i zvenku. S bezlepkovými chleby je většinou problém, protože špatně kynou...

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
  • makeska

    makeska

    21. května 2016

    Bezlepkové chleby obecně kynou mnohem méně. Problém bývá i se sušeným droždím, které je často staré, zvláště to, které je přibaleno ke směsím. Já už několik let používám čerstvé v dávce cca 15-20 g na bochník. Doporučuji vyzkoušet.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.