Poradna ETA 2149 90000 Harmony

Autor: | Vloženo: 17.07.2012 000 21:48 | Témata: Poradna ETA 2149 90000 Harmony

Tmavý chléb

Dobrý den,
chci Vás poprosit o radu. K Vánocům 2011 jsme s přítelkyní dostali domácí pekárnu ETA 2149. Dostali jsme k ní i nějaké směsi, s kterými nebyl vůbec žádný problém, chleba byl krásně nadýchaný a chutný. To samé se nám daří i s bílým například italským chlebem apod. Ale jakmile chceme péci tmavý chléb, těsto nám nikdy nevykyne, nebo vykyne jenom velmi málo a chléb potom není vůbec nadýchaný, je nízký a ani chuťově není moc dobrý. Můžete mi poradit co mám dělat? Už jsme zničili opravdu spoustu surovin a pořád nic. Jinak směsi koupené na tmavý chléb fungují také bez problému. Jediné co mě napadá, že zatím všechny mouky jsme kupovali v Globusu, mohli by být problém v moukách?

  • Marťa

    Marťa

    18. července 2012

    Dobrý den, my osobně pečeme s přídavkem celozrné mouky. Vyzkoušejte tento recept nemáme s ním problém dobře nakyne: 3 dcl vody, 2 lžičky soli, 2 lžičky cukru, 15 dkg celozrné mouky (předměřická celozrná pšeničná grahamového typu - může být i jiná popř žitná celozrná), 35 dkg chlebové pšeničné - bereme ji taky z Globusu. Nahoru dáme jednu rovnou lžíčku šušeného droždí. Prog: č.1 3:30 minut. (můžete přidat ještě slunečnicové semena).

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
  • jarmule

    jarmule

    23. července 2012

    Dobrý den,
    Problém v mouce koupené v Globusu určitě nebude, taky ji tam kupuji (i v Tescu). Jde o to, že chleby s vyšším podílem žitné mouky budou vždy hutnější ai vlhčí a nebudou tak nakynuté jako s vyšším podílem pšeničné mouky (bílá, chlebová)..Ze směsí peču jen zřídka, ráda vím, co jím a občas jsem ve složení četla věci, o kterých jsem ani nevěděla, co to je, ale zkusím Vám poradit jedny opravdu velmi dobré webové stránky, kde se můžete dočíst snad o všem, co se týká domácího pečení (mouky, podíly tekutin a suchých složek, rady, postupy) a nesčetné množství receptů, kde si vybere dle své chuti snad každý (i žitné a celozrné pečivo a nejen to :-) ....www.dama.cz- vaření- domácí pečivo. Tak hodně zdaru, snad se Vám tyto stránky budou hodit.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.