Poradna Domo B 3990

Autor: | Vloženo: 30.04.2017 000 14:04 | Témata: Poradna Domo B 3990

špatně míchá?

Dobrý den, snažím se péct chleba celozrnný (pšenice, žito 200/500), cca 500ml tekutin na program 2 a 12 a metly pekárny se dole točí pomalu naprázdno....normálně bych to ani nepoznal, ale když pak nahoru přisypu nějaké zrní, tak se do těsta ani nepřimíchá, jak málo s tím těstem metly hýbou. Je možno dokoupit jiný tvar háků nebo je nějaký fígl v nasazení háků? Děkuji

  • DOMO-elektro.cz

    DOMO-elektro.cz

    2. května 2017

    Dobrý den,
    doporučuji vyzkoušet rukou hybnost jednotlivých hnětačů a i unašečů (ložisek) v pekárně. Pokud by šlo něco ztuha, pak bude problém tam. Pokud se ale naopak bude zdát, že unašeči v pekárně jde hýbat až příliš snadno, je možné, že bude poškozený řemínek převodu a při větší zátěži proklouzne. Těžko takto posoudíme konkrétní závadu, nebo nedostatek, nebo zda je příčinou i příliš tuhé těsto. Bylo by možná dobré vyzkoušet i jinou chlebovou směs. Pokud je pekárna v záruce, můžete nám ji samozřejmě zaslat do servisu k přezkoumání.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
    • Jan

      2. května 2017 - Jan

      Dekuji za reakci, ale ne, pekarna je zatim plne fujkcni. Jen pokud zvlada pect chleba, asi umi i zitnou mouku a celozrnne pecivo, no a to je tuzsi testo (nejsem pekar, klidne mne nekdo opravte). Takze mne si metly vydlabou v testu diru a tam se z vesela toci bez prace. Proto jsek se chtel zeptat zkusenejsich, jestli neni figl v nasazeni haku (rovnobezne, proti sobe....), nebo jestli se neda sehnat hak s "hrebenovym" profilem, ktery lepe pronika tuzsim testem. Pridavat vodu se mi do osvedceneho receptu moc nechce.


    • DOMO-elektro.cz

      3. května 2017 - DOMO-elektro.cz

      Bohužel jsme nikdy podobný problém zatím neřešily, ale nasazením hnětacích háků tento problém určitě nevzniká a ani nemáme v nabídce hnětače s jiným profilem. Pokud by opravdu pomohlo nasazení hnětačů v určité orientaci, pak se rádi necháme poučit a uvedeme tento poznatek v popisu pekárny. Omlouvám se, ale asi Vám nyní více nemohu pomoci jinak, než doporučit vyzkoušení jiného receptu.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.