Poradna Bielmeier BHG 395

Autor: | Vloženo: 18.11.2012 000 20:12 | Témata: Poradna Bielmeier BHG 395

Poškrábaný teflon

Ráda bych se zeptala, zda je normální mít poškrabanou formu po 4 použitích. Formy jsem se za celou dobu ničím ostrým nedotkla. Je pravděpodobné, že ji poškrabala kůrka chleba? Je možné tomu nějak předejít? Ovlivní to například vyndavání chleba, když je chleba i forma ještě teplý/á?

  • 18. listopadu 2012 - Oficiální zástupce obchodu MojePekárna.cz

    Dobrý den, s největší pravděpodobností to bude způsobeno vyndaváním chleba (nebo velkých množstvím semínek). Nejlepší je nechat jej chvíli zvlhnout a pak teprve vyklopit nebo nechat formu otočenou dnem vzhůru, pak chleba většinou po několika minutách vypadne sám...

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Jirka

      28. listopadu 2012 - Jirka

      Dobrý den,

      Semínka? Špatné vyndávání? Dyť v tom nedělá paní cihle, to je blbá výmluva..
      Jednoduše to vyreklamovat, není možné aby se forma jentak poškrábala. Chleba vyndávejte ještě za tepla a přikrejte ho útěrkou. Bude pak krásně křupavý.


    • M

      28. listopadu 2012 - M

      Děkuji za reakci, řikala jsem si, že semínkama to být nemůže a i kdyby, tak přece nudělaj rýhy do teflonu v celé ploše chleba.


  • Mira80

    Mira80

    19. listopadu 2012

    To co popisujete, mi prijde velmi podivne. Pekarnu pouzivame jiz rok a forma poskrabana neni, od chlebove kurky bych to nepredpokladal. Nicmene drobne skrabance vliv mit urcite nebudou.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • M

      19. listopadu 2012 - M

      Je to podivné, také mě to překvapilo. Můžete mi prosím popsat, jak chleba z formy vyndaváte? Já jsem první 3 chleby vyndavala, když byla forma i chleba horké. Čistíte vnitřek formy například jarem?


    • Mira80

      19. listopadu 2012 - Mira80

      Vetsinou pockam, az forma trochu zchladne, pak bud primo rukama nebo si vezmu "chnapky" , a formou parkarat ostre :bouchnu" proti ruce a bochnik vyjede. Formu umyvam houbickou a jarem


    • M

      19. listopadu 2012 - M

      Děkuji za odpověď. Možná to bylo tím, že jsem nečekala až forma zchladne.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.