Domácí pekárny
Domácí pekárna je ideální volbou pro ty, kteří chtějí mít pravidelně na stole čerstvé pečivo, nebo potřebují mít pečivo určitého typu, například bezlepkové. Chl...
Domácí pekárna je ideální volbou pro ty, kteří chtějí mít pravidelně na stole čerstvé pečivo, nebo potřebují mít pečivo určitého typu, například bezlepkové. Chleba z domácí pekárny je levnější a navíc vždy víte, jaké suroviny obsahuje. Moderní domácí pekárny navíc nabízí i různé programy, například na přípravu jogurtu či marmelády.
Domácí pekárna

Upečení vlastního pečiva z kvalitních surovin bez přidaných konzervačních látek
Snadná obsluha a údržba
Multifunkční využití – některé pekárny nabízí programy na přípravu např. jogurtů, marmelád apod.
Energeticky nenáročné
Šetří váš čas při přípravě těsta – hnětení a mísení
Velikost a hmotnost pekárny je potřeba zohlednit – čím je pekárna větší, tím větší množství těsta zvládne zpracovat
Hnětací háky se mohou zapékat do těsta, a v pečivu pak zanechávají rýhy nebo díry
Funkce některých modelů jsou velmi omezené
Užitečné funkce a programy pekárny
- Odložený start – odložení začátku přípravy až o několik hodin, pečení si tak můžete nastavit i na noc, ráno si tak dáte ještě teplý chléb k snídani
- Udržování teploty – díky této funkci vydrží pečivo teplé až hodinu
- Displej – vyspělé modely pekáren jsou vybavené dotykovým displejem pro snazší nastavení programu, na displeji je zobrazen čas pečení, teplotu a další potřebné informace
- Pečení přes noc – noční režim pečení je tišší a pomalejší
- Sklopné hnětače – háky a lopatky jsou vysunuté jen ve chvíli, kdy hnětou těsto, potom se samy zasunou, v upečeném chlebu pak nejsou díry
- Dávkovač surovin – v průběhu přípravy těsta automaticky vmíchává potřebné ingredience
- Program na bezlepkové pečivo – pokud nemá pekárna přímo tento program, můžete na bezlepkové pečivo vyzkoušet Rychlý program
- Program marmeláda – nebo také program na zavařování sklenic
- Pečení baget – pro pečení baget musí být kromě speciálního programu k pekárně přibalené i speciální nástavce
- Program na mléčné výrobky – umožní přípravu domácích jogurtů nebo sýrů
- Stupeň propečenosti kůrky – možnost nastavení barvy kůrky a celkové propečenosti
Důležité parametry
- Rozměry a hmotnost – pekárna bude pravděpodobně potřebovat svoje vlastní místo na kuchyňské lince, samozřejmě záleží, jak často ji budete využívat, proto si důkladně přeměřte místo, kam ji chcete uložit. V případě, že ji budete chtít uložit do šuplíku, počítejte také s hmotností přístroje, ta se pohybuje od 4 do 10 kg.
- Vnitřní kapacita nádoby – udává množství hmoty, kterou je možné v pekárně zpracovat. Pro 2 osoby je dostačující pekárna s kapacitou nádoby 500–600 gramů, pro 4 osoby je ideální kapacita minimálně 1000 gramů, pokud máte větší rodinu a často pečete, volte pekárnu s kapacitou alespoň 1500 gramů.
- Spotřeba – u domácích pekáren je spotřeba elektrické energie velmi nízká, nejnáročnější je fáze pečení, případně pak noční režim či odložený start. Pokud hledáte pekárnu, která upeče chleba opravdu rychle, vybírejte mezi modely s příkonem od 800 W výš.
- Hlučnost – je důležitá především v případě, že chcete využívat programu pečení přes noc, hlučnost takové pekárny by v ideálním případě neměla přesáhnout hodnotu 40 dB.
- Počet hnětacích háků/lopatek – pokud chcete pekárnu využívat výhradně k pečení chleba, stačí vám model s jedním hnětacím hákem. Pokud ale chcete v pekárně zadělávat těsto podobně jako v kuchyňském robotu, volte model s 2 háky.
- Materiál nádoby – tělo nádoby může být vyrobeno ze slitiny, která je potažena nepřilnavou vrstvou, a ta může být keramická či teflonová. Druhou možností je nerezová nádoba, která nemá nepřilnavou vrstvu, díky tomu má tato nádoba dlouhou životnost, zároveň se k ní však může chléb přichytit.
Pec vám spadla? Neshánějte se po pecaři a pořiďte si domácí pekárnu. S jejím výběrem vám pomůže náš rádce Jak vybrat domácí pekárnu.
- Princess 152009
Princess 152009
- 900 g
- 1
- Odložený start
- Displej
- Program bezlepkové pečení
- Program marmeláda
Pokud hledáte vhodné elektrospotřebiče za špičkové ceny, pořiďte si domů Pekárna chleba Princess 152009 600W Černá a další kousky z širokého výběru kvalitních malých domácích...
- Punex HZG1533
Punex HZG1533
- Funkce udržení teploty
Domácí pekárna s programem bezlepkového pečení vám usnadní přípravu zdravého chleba od hnětení až po jeho upečení plně automatickým programem. Díky možnosti odloženého startu si...
- Panasonic SD-R 2530
Panasonic SD-R 2530
- Odložený start
SD-R2530KXE Lahodné. Snadné. Domácí.Kvalita, kterou ucítíte. S domácí pekárnou SD-R2530 si můžete vychutnat čerstvý chléb bez jakýchkoli nepříjemností. Nyní můžete jednoduše...
Domácí pekárny
Nejlepší domácí pekárna je taková, která vyhoví všem vašim požadavkům. Někdo si rád upeče mazanec z domácí pekárny, někdo zkouší i jogurty, rohlíky nebo jen chl...
Nejlepší domácí pekárna je taková, která vyhoví všem vašim požadavkům. Někdo si rád upeče mazanec z domácí pekárny, někdo zkouší i jogurty, rohlíky nebo jen chleba. Nejlepší recepty na chleba do domácí pekárny naleznete většinou přímo v návodu přístroje.
Jak upéct chleba v domácí pekárně?
Na výrobu domácího chleba můžete použít předem namíchané směsi do domácí pekárny, do nichž přidáte jen potřebné množství vody. Odpadnou vám tak starosti s vyvažováním vhodného poměru a množství surovin. Nebo si směs vytvoříte sami. Suroviny vybírejte vždy velmi pečlivě a volte ty nejkvalitnější možné. Klíčem k úspěchu je také správně zvolený program, který zajistí, že bude chléb dostatečně upečený a kůrka tak akorát křupavá.
Oblíbené značky
- Domácí pekárna Eta
- Domácí pekárna Tefal
- Domácí pekárna Moulinex
- Domácí pekárna Silvercrest
- Domácí pekárna Sencor